כך מעסיקים קוראים את קורות החיים שלכם ב 20 שניות בלבד!
נתחיל בשבירת מיתוס: זה לא באמת שמישהו מסתתר עם סטופר מאחורי הגב של כל מגייסי העולם בכדי לבדוק כמה שניות זה לוקח להם בכדי לפתוח מסמך Word, לקרוא אותו ולחרוץ את גורלו של המועמד שהוא גם בעליו של המסמך הזה. לא… ממש לא, ולמרות זאת כנראה שגם אתם כבר מזמן יודעים שלמרות שהשקעתם לפחות מספר שעות בכתיבת קורות החיים שלכם, זה שיקרא אותם ישקיע הרבה פחות בקריאתם. ליתר דיוק,סביר להניח שזה ייקח לו פחות מדקה. המחמירים יבשרו לכם בפנים חמורות סבר שזה לוקח כמה שניות וגמרנו!
רבים יראו בזה זלזול לשמו- התייחסות לא הוגנת ולא רצינית שלאחריה החלטה הרת גורל עבור המועמד, שעלול לפספס עבודה.
אז זהו שלא- לא מדובר פה בזלזול מכוון חס וחלילה וזה קורה אך ורק מכורח הנסיבות: מגייסים בחברה בינונית ומעלה מטפלים בדרך כלל בו זמנית במספר רב של משרות. כל אחת מהמשרות הללו מקבלת עשרות או אפילו מאות של קורות חיים והכמויות הגדולות יחד עם לחץ של זמן מובילות בלית ברירה לסינון כזה מהיר.
אבל, אם מגייסים באמת משקיעים מספר שניות בקריאת קורות החיים,מה הם מספיקים לקרוא ולהבין, אם בכלל? ועל פי מה הם מחליטים אם זה זה או שלגמרי לא?
הנה התשובה- ככה מגייסים קוראים את קורות החיים שלכם ובדיוק בסדר הזה:
1. תפקיד נוכחי: הדבר הראשון שמגייסים בודקים הוא מה כתוב בפיסקה האחרונה של הניסיון התעסוקתי: מה עשיתם בתפקיד הזה? מה היה תחת האחריות שלכם? האם זה מה שהם מחפשים? האם זה רלוונטי עבורם? לאחר מכן, הם גם יציצו בכותרות של 2-3 התפקידים הקודמים.
בקיצור, הכותרות של הפיסקאות המתארות את הנסיון התעסוקתי חייבות להיות כמה שיותר דומות לכותרת של המשרה שפונים אליה.
2. תאריכים ושנים: מגייסים חשוב לבדוק עד כמה אתם יציבים ומתמידים במקומות העבודה שלכם ועל כן הוא יציץ בתאריכים שציינתם וגם יבדוק אם יש לכם רצף תעסוקתי.
בקיצור, ודאו שיש עקביות וגם רצף בין תאריכי ההתחלה והסיום של כל תפקיד ותפקיד.
3. מקומות עבודה: מעבר לכך שחשוב למגייסים איזה ניסיון מקצועי רכשתם, מה עשיתם וכמה זמן, חשוב להם גם איפה זה היה ובאיזה חברות עבדתם.
בקיצור, אומנם ממש חשוב לבחור בתפקיד הנכון, אך חשוב לא פחות לבחור בחברה נחשבת, מוכרת, מצליחה ושהמוניטין שלה בשוק העבודה ובתעשייה טוב.
4. השכלה: גם התעודה שהשגתם לאחר אי אלו שנים של לימודים וכמובן המוסד האקדמי שבו למדתם מקבלים בשלב זה את תשומת הלב של המגייסים.
בקיצור, אם למדתם במוסד אקדמי נחשב וסיימתם בממוצע גבוה – כדאי לכם להשוויץ ולמקם את המידע הזה כמה שיותר בראש קורות החיים. לעומת זאת, אם למדתם במוסד שאף אחד לא מכיר או שממוצע הסיום שלכם לא משהו בכלל, העבירו את ההשכלה לחלק התחתון של קורות החיים.
5. מילות מפתח: בסריקה זריזה שבה המגייסים מחפשים ניסיון מקצועי מסוים, הם לא מספיקים לקרוא משפטים שלמים, אלא רק מילים. לכן, הם יחפשו את מילות המפתח השגורות בתחום המקצועי של התפקיד המוצע.
בקיצור, השתמשו במילים האלה כשאתם מתארים את המטלות שהיו תחת אחריותכם.
6. כתובת: המגייסים בודקים מהיכן אתם בארץ, בכדי לוודא שאתם גרים במרחק הגיוני ונוח ממקום העבודה.
בקיצור, מחקו את הכתובת מקורות החיים אם אתם מחליטים לפנות לחברה הממוקמת רחוק מאזור המגורים שלכם.
לסיום, עיינו עכשיו שוב בקובץ קורות החיים שלכם על פי הסדר הזה והיווכחו בעצמכם – כל זה לא לוקח יותר מ 20 שניות, וככל שאתם מיומנים יותר כך זה לוקח אפילו פחות.